- KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR -
21 Şubat 2022

- KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR -
Son günlerde Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilgili bazı yerel basında çıkan haberlerle ilgili olarak değerli halkımızı doğru bilgilendirme adına aşağıdaki açıklamaları yapmamız bir zorunluluk arz etmektedir:
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilimizde hasta yoğunluğunun en fazla olduğu hastanelerden biridir. Günlük 7000 civarı hastaya hizmet vermektedir. Ayaktan hasta, yatan hasta, hasta yakını ve diğer bileşenlerle beraber toplamda günlük 18-20 bin kişinin kullandığı bir sağlık kurumudur.
Hastanemizde son dönemlerde ayrılan kadın doğum veya dâhiliye uzmanı bulunmamaktadır. Aksine bu branşlarda yeni hekim atamaları yapılmıştır. Ayrıca kamuoyunun bildiği üzere bölgede pandemi koşulları nedeniyle kadın hastalıkları ve doğum hizmeti sadece Farabi EAH’ da verilmektedir. Ayda ortalama 350-400 doğum sayılarına ulaşılmaktadır.
Çok yoğun ve dinamik kurumlar olan hastanelerde dönem dönem bazı branşlarda hekim eksikliği görülebilmektedir. Hastanemizde de son dönemde pandemi koşulları, emeklilik, eğitim gibi kişisel tercihler ve diğer nedenlerden dolayı görülen göğüs hastalıkları ve beyin cerrahi gibi bazı branşlardaki eksikler il sağlık müdürlüğü ve bakanlığımızca en kısa sürede giderilmeye çalışılmaktadır.
Hastanemiz verileri değerlendirildiğinde yönetimimiz döneminde 101 i uzman hekim olmak üzere toplam 124 hekim sayısının, Ocak 2022 itibarıyla 126 uzman hekim olmak üzere toplam 160 hekime ulaştığı, 221 hemşire ve 42 ebe mevcut iken 320 hemşire ve 73 ebe sayılarına ulaşıldığı görülmektedir. Bu verilerden de anlaşılacağı gibi il sağlık müdürlüğümüz ve bakanlığın desteği ile bu sayılar sürekli artmış ve artmaya devam etmektedir. Ayrıca endokrinoloji, çocuk kardiyolojisi, uyku laboratuvarı, robotik fizyoterapi ünitesi, BERA işitme testi ünitesi gibi özellikli poliklinik ve birimler hizmete girmiştir. Yine bölgemiz için çok önem arz eden onkoloji merkezinin kurulması için yoğun çalışmalar devam etmektedir.
Bütün bu verilere bakıldığında ortaya atılan iddiaların tamamen asılsız olduğu ve gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmadığı net olarak görülmektedir. Bu vesileyle ilimizde ve bölgemizde kamuoyuna doğru ve gerçek haber aktarmak adına hizmet veren, özellikle yaşadığımız zorlu pandemi sürecinde sağlık kurum ve çalışanlarına desteğini esirgemeyen tüm basın yayın emekçilerine, kurumumuz adına şükran ve saygılarımızı sunmayı bir borç olarak görmekteyiz.
Kamuoyuna saygılarımızla.
HASTANE YÖNETİMİ