Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yeni Başlayan Personellerine Uyum Eğitimi
06 Temmuz 2023

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimince; yeni başlayan personellerine hastaneye ve görevlerine uyum sürecini kolaylaştırmak, hastanenin kurum kültürünü aktarmak, sosyal kaynaşmayı hızlandırmak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.
Hastanenin konferans salonunda düzenlenen programa hastane yönetim ekibi de katılım sağladılar.
Eğitim Hemşiresi Kübra Arslan tarafından; hastanenin ve yöneticilerin tanıtılması, hastane hakkında genel bilgiler, doğru ve etkili iletişim, hasta güvenliği eğitimleri, hasta mahremiyeti, renkli kodlar, hasta düşmelerinin önlenmesi, bebek dostu hastane olunması nedeniyle bilinmesi gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Kalite Yönetim Direktörü İkbaliye Zafer tarafından; hastanenin misyon, vizyon ve temel değerleri, kalite yönetimi çalışmaları ve istenmeyen olay bildirimlerin ne şekilde yapılacağı hakkında eğitimler düzenlendi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlusu tarafından Dilek Uğur Tezel tarafından; iş sağlığı ve çalışan güvenliği eğitimleri verildi.
Tıbbi Atık Sorumlusu Gültekin Aydın tarafından; tıbbi, tehlikeli, geri dönüşüm ve evsel atıkların ayrıştırılması, atık bidonların ve poşetlerinin tanıtılması konularında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi.
Bilgi İşlem Personelleri Mustafa Kılıç ve Ulvi Aygün tarafından; bilgi güvenliği-hasta bilgilerinin gizliliğinin sağlanması, hasta kayıt açılması ve kabul edilmesi, HBYS-POLSER modülleri konuları anlatıldı.
Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Sezin Çengel tarafından; enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesi-temizlik eğitimleri, hasta muayene öncesi ve sonrası el hijyeni anlatıldı.
Eğitimler sonrasında sorup-cevap şeklinde bir bilgilendirme de yapılarak eğitim etkinliği değerlendirildi ardından da program sonlandırıldı.