Gerçeğini Aratmayan Acil Durum Kod Tatbikatları Yapıldı
09 Şubat 2023

Gerçeğini Aratmayan Acil Durum Kod Tatbikatları Yapıldı
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde; oluşabilecek tüm olumsuzları önceden saptamak ve bunlara gerekli önlemlerin alınabilmesi için eğitim ve tatbikatlara ara verilmeden devam ediliyor. Hastane içinde gerçekleşen hasta-hasta yakını ve çalışan sağlığı ve güvenliği açısından daha sağlıklı müdahale edilmesine yönelik Pembe Kod, Mavi Kod, Kırmızı Kod ve Beyaz Kod tatbikatları gerçekleştirilmiştir.
Pembe Kod tatbikat senaryosu gereğince, Annenin, çocuğunun kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede pembe kod alarmı verilmiş kod verildikten hemen sonra güvenlik personelleri ve yetkili kişiler tarafından hastane giriş çıkış kapıları tutulmuş, kaçıran kişinin eşgali belirlenmiş ve kamera sistemlerinden izlenerek kaçıran kişi yakalanmıştır. Çocuk bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapılar kapatılarak önlemler arttırılmıştır. Senaryo gereği bebeğin bulunmasından sonra işleyiş normale dönmüştür.
Mavi Kod senaryosu gereğince; kan alma biriminde kan verme işlemi sırasında aniden fenalaşan bir hasta için kod uygulanmasına gidilmiş ilgili doktor ve personeller olay yerine intikal ederek rahatsızlanan hastaya müdahalede bulunmuşlardır.
Kırmızı Kod senaryosu gereğince; -3. Katta biyomedikal gaz deposu önünde çıkan yangın anında fark edilerek kırmızı kod uygulamasına gidilmiş; yangın müdahale ekibinde bulanan personeller kod uyarısın alır almaz olay yerine ulaşmışlardır.
Hastanede olası yangın durumunda, hızlı müdahale ile oluşabilecek tehlike ve zararları en aza indirmek ve önlemek amacıyla oluşturulan Kırmızı Kod Ekibi olaya en kısa sürede müdahale ederek tatbikattan başarılı bir şekilde geçti.
Beyaz Kod tatbikatı senaryosu gereğince; randevu almadan muayene olmak isteyen kişi bu talebine olumsuz yanıt alması üzerine; başhekimlik katına gelip burada yetkili bir kişi ile görüşmek istemiş talebi karşılanıp randevu alma zorunluluğu iletilmesi üzerine, sözel hakarette bulunmuştur. Kod uygulamasına gidilmiş ve müdahale ekibi olay yerine intikal etmiş ve gerekli işlemler başlatılmıştır.
Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada “ Hastanemizde düzenli olarak bu şekilde tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Amacımız hasta ve çalışan güvenliği sağlamak. Bu tatbikatları başarılı şekilde gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

• WhatsApp Image 2022-10-14 at 14.50.29.jpeg