Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta Hakları Günü Unutulmadı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta Hakları Günü Unutulmadı

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta ve personellere yönelik olan özel günleri hatırlatmaya devam ediyor. Hastanenin hasta hakları birimi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamanda, hastaneye tedavi amaçlı gelen hastalara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte hastalara hakları ve sorumlulukları anlatıldı.

Hastane Başhekim Yardımcısı Dr.Ulaş Doğan ve hasta hakları birimi yataklı servisleri de gezerek hastaların dilek ve önerilerini dinlediler.

Hastane Yönetimi tarafında yapılan açıklamada; hastanemize başvuran hastalarımızın, hizmetten genel olarak faydalanma, bilgilendirme ve bilgi isteme, sağlık kuruluşunu ve personelini seçme değiştirme, mahremiyet, reddetme-durdurma ve rıza, güvenlik, dini vecibelerini yerine getirebilme, insani değerlere saygı gösterilmesi saygınlık görme ve rahatlık, ziyaret ve refakatçi bulundurma, müracaat, şikayet ve dava hakları vardır. Hastanemiz hastaların saygınlığının korunması, teşhis ve tedavinin her aşamasında hastanın aktif katılımının sağlanması hastaların kaliteli sağlık hizmeti alma ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedeflerimiz arasındadır. “ ifadeleri kullandı.

Unutulmamış olmanın mutluluk verdiğini ifade eden hasta ve yakınları, bu ince yaklaşımdan dolayı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.