Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Güvenlik Toplantısı
09 Şubat 2023

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Güvenlik Toplantısı
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde görev yapan özel güvenlik personelleri ve emniyet güçlerinin entegreli bir şekilde çalışabilmesi için genel bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Polis Başmüfettişi 1.Emniyet Genel Müdürü Üzeyir Taşdelen, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Hastane Başhekimi Prof.Dr.Mustafa Güneş ,Destek ve Kalite Müdürü Ramazan AKÇAKAYA ve ilgili birim sorumluları katılım sağladılar. Toplantıda özel güvenlik personellerinin görev yetkileri, görev alanları, davranış şekilleri, olaylara müdahale tarzları vb. konularda soru-cevap şeklinde genel bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen toplantının ana başlıklarından biri de Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) projesi oldu. Ülke genelinde aktif olarak çalışan tüm özel güvenlik görevlileri “KAAN EGM MOBİL UYGULAMASI”nı cep telefonlarına mobil marketlerden (App Store, Google Play) ücretsiz olarak indirebilecektir. Bu uygulama sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarında doğabilecek sorunlarda özel güvenlik görevlilerinin gerçekleştirdikleri bildirimler etkin bir biçimde Genel Kolluk tarafından değerlendirilebilecek ve bu bildirimlere karşı en kısa zamanda yanıt verilerek gerekli müdahaleler yapılabilecektir.
Hastane Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Güneş “ Kurumumuzda yürütülen tüm faaliyetlerin bir iş birliği içerisinde yapıldığı, çalışan tüm personellerimizin kurumumuz için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiğini dile getirdi. Özellikle kurumumuzda yaşanan olumsuz olaylara karşı güvenlik personellerinin derhal müdahalede bulunduğu ve gerekli çalışmalarında hastane yönetimi tarafından yapıldığını dile getirmiştir. Bu tür durumlarda kolluk kuvvetleri tarafından da verilen desteklere de müteşekkiriz “ dedi.