Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi
17 Ekim 2022

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi
Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik kapsamında; Sağlıkta kalite, akreditasyon ve çalışan hakları dairesi başkanlığı tarafından, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlıkta kalite değerlendirmesi gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen değerlendirmelerde; Sağlık tesislerinde verilen hizmetlerin kalitesini değerlendirmek, problemlerin kaynağında tespit edilip çözüme kavuşturulması ve kaliteli hizmet sunumunu gerçekleştirmek amacıyla belirlenmiş olan tüm veriler gözden geçirildi. Sağlıkta hizmet kalitesinin artırılmasının ve standardize edilmesinin amaçlandığı bu değerlendirme gezileri pandemi sürecinde kısa bir dönem ara verilmişti. Normalleşme süreci sonrası bu değerlendirmelere turlarına tekrar başlandı.
Hastanenin Acil servis, eczane, laboratuvar, ameliyathane, yoğun bakımlar, poliklinik birimleri, yatan hasta servisleri, teknik birimleri vb. tüm birim ve servisler değerlendirilerek; daha kaliteli bir sağlık hizmeti verebilmek için neler yapılması gerektiği konuları görüşülerek gerekli düzenleyici ve tamamlayıcı önlemler alınmıştır.
Hastane Başhekimi Prof.Dr.Mustafa GÜNEŞ “ Yapılan bu değerlendirme bizler içinde oldukça faydalı olmuştur. Bölge halkımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için neler yapmamız gerektiğini, eksikliklerimizi, yapacağımız çalışmaları da görmüş olduk. Bizlerin birinci amacı kaliteli bir sağlık hizmeti ile hasta ve çalışan memnuniyeti sağlamaktır. Bu kapsamda hastanemizde kalite çalışmaları da titizlikle yürütülmektedir. Bugün gerçekleştirilen bu denetimde de bunu yakaladığımızı görmek bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Hastane yönetim ve kalite ekibimize, tüm birim sorumlularımıza, emeği geçen tüm personelimize ve değerlendirme ekibine teşekkürlerimizi sunarız. “dedi.
Değerlendirme sonrasında Hastane Yönetimi, Kalite Birim Sorumlusu ve Değerlendirme Ekibi kapanış toplantısında bir araya geldi. Değerlendirme Ekibi, tüm yönetime, değerlendirme gezisinde kendilerine yardımcı olan tüm birim sorumları ve çalışanlarına gösterdikleri ilgi ve yardımları için teşekkür ettiler ve toplu fotoğraf çekimiyle gerçekleştirilen değerlendirme gezine sona verildi.