Yenidoğan Canlandırma (NRP) Eğitimi Başarılı İle Tamamlandı

Yenidoğan Canlandırma (NRP) Eğitimi Başarılı İle Tamamlandı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi 02-04 Mart 2020 tarihleri arasında Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi organizasyonuyla gerçekleştirilen, Ebe Derya Çelik’in kurs sorumlusu olduğu eğitimde,Uzm. Dr. Birgül Say, Dr. Merve Arslan, Hemşire Nihal Güzel eğitimci olarak görev aldı.

Asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla yürütülmekte olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) kapsamında; Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Doğum Servisi, Doğumhane, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Ameliyathane birimlerinde çalışan, yenidoğana yönelik girişimde bulunan 19 ebe,4 hemşire, 2 Anestezi Teknikerine ülke genelinde standart bir canlandırma uygulayabilmeleri için gerekli bilgi ve beceri eğitimi verildi.

Üç gün süren, Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimine katılan katılımcılara sertifikaları verilerek son buldu.

• 1.JPG
  • 4.JPG