Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önemli Günlere Ev Sahipliği Yapıyor

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önemli Günlere Ev Sahipliği Yapıyor

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle özel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Özel Gereksinimli Bireylerin Sorunları ve Beklentilerin Anlaşılması ana başlıklı seminere oldukça yoğun bir katılım sağlandı.

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde yapılan toplantıya; Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç, Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş, Darıca ADSM Başhekimi Dt.Eray Ünaldı, Bölgenin Siyasi Parti Temsilcileri, Konunun Uzmanları, Okul Yönetimleri, Hastane Personelleri ve yoğun bir izleyici kitlesi de katılım sağladılar.

İlk olarak söz alan Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş “ Bizler sağlık çalışanları olarak bu konularda daha bir hassasiyet içindeyiz. Bizler elimizden geldiğince tüm engelli vatandaşlarımız için sağlık hizmetlerine ulaşılabilirlik, hizmet alımında kolaylık sağlanması, kurumumuzda fiziki düzenlemeler, hizmette öncelik olmak üzere birçok alanda pozitif ayrımcılıkla ihtiyaçlarını dikkate alıyor, sorunlarına çözüm üreterek üzerimize düşenleri yapmaya gayret ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, sağlık sunumlarında kendilerine gereken tüm kolaylığı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, insanların zihinlerindeki engelleri aşarak hayatın her alanında başarıyla yer alan engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.” ifadelerini kullandı

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kendilerin hizmet sunumunda bulundukları yer itibariyle Üzerlerine düşen görevlerin farkında olduklarını böylesine ulvi bir görevi layıkıyla yerine getirmek için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini dile getirdi. Muzaffer Bıyık, Sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla hareket ederek engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla sürekli bir çalışma içinde olduklarını, engelli vatandaşlarımızın toplum yaşamına daha rahat adapte olmaları için belediye olarak tüm olanaklarıyla seferber olduklarını dile getirdi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman yaptığı konuşmada, “Özel gereksinimi olan vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmak, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır ve her insan aniden bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilir. Dolayısıyla, engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek ve gönül köprüleri tesis etmek adına son derece önem arz etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, “Engelsiz bir Türkiye” hedefine ulaşmak ümidiyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından konunun uzmanları tarafından Özel Gereksinimli Bireylerin Sorunları ve Beklentilerin Anlaşılması konusu detaylı ve görsel bir şekilde anlatılarak katılımcılar bilgilendirildi.