Darıca Farabi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bebek Dostu Unvanı yeniden Tescillendi 15/12/2018
01 Mart 2022

Darıca Farabi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bebek Dostu Unvanı yeniden Tescillendi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında, Sağlık Bakanlığı Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde izleme ve değerlendirme yapıldı.

Gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda bu hastanenin bebek dostu unvanı devamı için istenen kriterleri yerine getirdiği sonucuna varılarak Bebek Dostu Unvanının devam etmesi uygun görüldü.

Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde 1991 yılından bugüne temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından takip edilen bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” öğütleniyor.

Programın temel hedefi; Başarılı Emzirmede 10 Adım Prensipleri doğrultusunda sağlık hizmetleri içinde emzirmeyi standart hale getirerek bebeklerin hayata en iyi şekilde başlamasını sağlamak.