DARICA FARABİ DEVLET HASTANESİ DİJİTAL HASTANE OLDU

Darıca Farabi Devlet Hastanesi dijital hastane olmanın en önemli aşaması olan HIMSS seviye 6’yı tamamlayarak akreditasyonu almaya hak kazandı.

Peki HIMSS 6 ne demektir?

Bırakın telefonları, bankaları, sipariş verdiğiniz herhangi bir pizzacı veya benzin pompalarının bile akıllı teknolojiyi kullandığı günümüzde, hatayı asla kabul etmeyecek olan sağlık sektöründe teknolojinin gerisinde kalmak düşünülemezdi!
     Biz sağlık hizmeti veren kurumlar olarak hatayı kabul etmeyen sektörümüzde yapılan her işlemi kayıt altına almak, hastalarımızı ellerinde kağıt ve cdler ile gezdirmeyerek, yapılan işlemlerin aynısını tekrarlanmasını engellemek gibi birçok nedenden dolayı dijital hastane olmak istedik.

Hastane yönetim kadrosu ve çalışan ekibin özverili çalışmaları sonucu aldığımız akreditasyonu daha ileriye taşımak en büyük amacımızdır. Darıca Farabi Devlet Hastanesi Yönetici V. Dr. Nihat ÜSTÜNER  “Hastanemizde sürekli olarak dijital ortama geçebilmek için çalışmalar yapıldığı, hastane yönetim ekibim ve çalışma arkadaşlarımla beraber bunun alt yapısını oluşturarak çalışmalarımıza başladık ve önemli bir adımı başarıyla geçtik. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.

Ayrıca Sayın ÜSTÜNER hekim orderında olmayan bir ilacın hastaya uygulanmasına sistemin müsaade etmediğini ifade etmiştir. Yine tedavilerimiz uygulanırken serviste hemşiremizin yaptığı ateş ölçme, nabız, tansiyon gibi değerlerde çeşitli anormallik varsa sistemde uyarılar çıkmakta hemşiremiz de bu uyarılar neticesinde hastamızı daha yakından takip etmektedir. Bu şekilde servisteki hastaların takibi aynı zamanda dijital verilerle de daha dikkatli yapılmaktadır. Tüm bu yeniliklerin yanı sıra kayıtların dijital ortamda tutulması nedeniyle yılsonunda binlerce ağacın kesilmesini önleyeceğiz ve bu şekil de doğaya katkı da sağlayacağız.  Bu aşama da emeği geçen tüm çalışama arkadaşlarıma ve hastane ekibime teşekkür ederim bu başarı hepimizin ifadelerini kullandı.